بازدید امروز : 560
بازدید دیروز : 141
تو جامعه ما شلوار لی جلب توجه می کنه یا نه؟ حضرت زهرا خوشش می آد من شلوار لی بپوشم یا نه.. یعنی یه دفعه اگه من در این حال حضرت رو ببینم شرمنده می شم یا نه؟ اصلا من گاهی حس می کنم من خودمم یه مشکلی دارم این که خیلی بدم نمی آد نامحرم به من نگاه کنه نه که نگاه کنه، نه یه حس دیگه یه حس خاص اصلا مگه می شه آدم شلوار لی رو به خاطر خدا بپوشه؟ اصلا مگه می شه شلوار یا هر لباسی رو به خاطر خوشگل تر بودنش و این که مردم از تیپ ما خوششون بیاد، نپوشید؟ اگه می شه با چه نیتی باید پوشید؟
خوشحالیم از اینکه با شما خواهر گرامی مکاتبه می کنیم و امیدواریم بتوانیم شما را راهنمایی کنیم.
قبل از اینکه به پاسخ پرسش شما بپردازیم خوب است نکاتی را یادآوری کنیم. حجاب اسلامی منحصر در یک نوع پوشش نیست ؛ بلکه آنچه تعیین کننده اسلامی بودن یک حجاب می باشد ، توجه به فلسفه اصلی حجاب وکارکردی است که حجاب اسلامی در زمینه حضور زنان در جامعه و در مقابل افراد نامحرم ایفا می نماید . در این جا چند نکته وجود دارد که براى روشن شدن آنها باید دید اساسا فلسفه حجاب چیست؟
حجاب دو فلسفه اساسى دارد که با یکدیگر ارتباط تام دارند:
1) مصونیت زن در برابر طمعورزىهاى هوسبازان.
2) پیشگیرى از تحریکات شهوانى خارج از ضوابط و هنجارهاى الهى و تأمین سلامت و بهداشت معنوى جامعه. حجاب با چنین نقش و کارکرد مهم و اساسى پیامى قاطع و کوبنده با خود دارد، و آن این است که در برابر همه مردان اجنبى نوعى هشدار و اعلام «دور باش!» مىدهد.
لذا انسان در نوع و نحوه حجاب باید بسیار دقت کند تا حجاب رسالت خود را به خوبی انجام دهد و از کارهایی که باعث می شود به رسالت حجاب لطمه وارد کند پرهیز نماید.
خواهر گرامی همانطور که در پاسخ های قبلی برایتان نوشتیم، هدف ما این است که معیار اصلی در نوع پوشش را به شما یادآور شویم. به بیان دیگر به شما ماهیگیری یاد بدهیم تا خودتان بتوانید بهترین پوشش را برای خود انتخاب کنید.
پوشش زن رنگ خاصّی ندارد و الان هم در میان مسلمانهایی که مقید به حجاب هستند در بلاد مختلف، رنگهای مختلفی معمول شده است؛ ولی شکی نیست پوشش زن باید طوری باشد که رنگ آن مایه تحریک دیگران نشود و همان طور که مردان غالباً در لباسها و پوشش خود رنگهای سنگین انتخاب و از رنگهای جلف پرهیز میکنند و آنگونه رنگها را به بچهها واگذار میکنند، زنان هم در صحنه اجتماع که ظاهر میشوند، باید مثل مردان از رنگهای سنگین استفاده کنند که منشأ مفاسد نشود.
برخى از رنگها دیدگان را خیره مىسازد و باعث جلب توجه مىشود. و علماى دین هر چند نسبت به اصل رنگ لباسها، تأکید چندانى ندارند؛ ولى بر این مسأله پاى مىفشارند که لباس نباید موجب جلب توجه شود و عواقب سوئى داشته باشد. از این رو در طول تاریخ، زنان مسلمان به میل خود، لباس مشکى را براى حجاب برگزیدند و بدین وسیله احساس امنیت و مصونیت بیشترى مىکر دند. این سنت حسنه، مورد نظر و پذیرش پیامبر(ص) و امامان(ع) نیز قرار گرفت و لذا چادر مشکى جزء لباسهاى مکروه به شمار نمىرود و از آن مستثنا شده است.
بنابراین آنچه برای خانم ها واجب است رعایت حجاب کامل است و رنگ لباس اگر مهیج و موجب جلب نظر نامحرم نشود اشکال ندارد و تشخیص آن به عهده خود شما و عرف جامعه است.
ببنید آیا شلوار با رنگ مشکی نظر دیگران را جلب می کند یا با رنگهای دیگر؟. در جنس شلوار هم باید همین معیار رعایت شود یعنی به گونه ای باشد که کاملا بدن را بپوشاند و حجم بدن را نمایش ندهد و جلب توجه نامحرم نکند. در جنس نیز ببینید آیا شلوار پارچه ای جلب توجه می کند یا شلوار لی؟ البته نمی توان گفت شلوار لی به طور مطلق محرکت است, همانطور که درباره سایر جنس ها هم نمی توان چنین نظری داد. انواع شلوار لی وجود دارد و برخی از مدلهای خاص محرک و جذاب است برای مردان که تشخیص آن به عهده خود شما است.
پوشیدن لباسهای زیبا و مورد علاقه در صورتی که حدود شرعی را رعایت کنند نه تنها اشکالی ندارد بلکه مورد تأیید اسلام نیز می باشد چرا که اسلام با آراستگی مخالف نیست بلکه آنچه اسلام با آن مخالف است خودآرایی در برابر نامحرم است, یعنی به گونه ای عمل کنیم که باعث جلب توجه نامحرم شود. می شود پوشش خود را به گونه ای انتخاب کنیم که باعث جلب رضایت الهی شود. پوشش و لباسی را انتخاب کنیم که بیشترین ملاکهای اسلامی در آن رعایت شده باشد و کمترین جلب توجه ها را دارا باشد. با این نیت، قطعا پوششی را که انتخاب می کنید مرضی خداوند و اهل بیت(ع) نیز می باشد.
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید